Translate

понедељак, 31. октобар 2016.

Matovilac salata


Ova salata je sjajan obrok koji možete jesti , kako kod kuće, tako i na poslu. Priprema je brza , jednostavna i veoma ukusna. Meni je matovilac sjajna zamena rukoli, i često ga koristim uz razna mesa, kao i u  salatama. Matovilac obiluje vitaminom C , čak ga tri puta više sadrži od zelene salate.Takođe sadrži gvožđe koje nam je neophodno za naš organizam.  Eto još jednog razloga da napravite ovu salatu.

Potrebni sastojci :
matovilac
2 čeri paradajza
30 gr gorgonzole
50 gr slanine
1 jaje
hladno ceđeno maslinovo ulje
so morska
suvo pečeni crni susam
kapar za dekoraciju

Priprema :
Skuvati jaje , da bude tvrdo kuvano. Slaninu iseći na trakice i propržiti je  na teflonu. Oprati matovilac, te ga staviti u činiju. Čeri paradajz oprati, i iseći na četvrtine , dodati ga matovilcu, posoliti i dodati ulje. Dodati slaninicu, jaja koja ste isekli na polovine, sir na kockice i susam , koji ste ispekli na suvom teflonu. Ja sam na polovine jaja stavila kapar.

Нема коментара:

Постави коментар