Translate

недеља, 4. децембар 2016.

Kolačići od badema


Evo jednih preukusnih kolačića od samo 2 sastojka. Mekani su, a uz kafu idu savršeno. Kako počinje vreme božićnih praznika, možete ih pripremiti i za poklon dragim ljudima.

Potrebni sastojci :
2 belanca
120 gr mlevenih blanširanih badema
80 gr seckanih badema
stevia po ukusu

Priprema :
Belanca umutiti sa prstohvatom soli u sneg. Blanširane bademe samleti što sitnije, te im dodati steviju.
Bademima, kašiku po kašiku dodavati sneg od belanaca i lagano mešati. Rernu zagrejte na 160 stepeni. Na pleh staviti papir za pečenje, te kašikom stavljajte smesu za kolače i pospite seckanim bademima. Peći ih oko 25 minuta. I očas posla imate slatki momenat uz kafu. 

LCHF muffin


Ko kaže da u LCHF nema kolača ☺? Ovoga puta sam se odlučila za slane muffin-e. Ukusni, mekani za poneti ili ne, ulepšaće vam dan. Sjajni su i kad su hladni. Uz domaći kefir pun pogodak.

Potrebni sastojci :
2 jaja
1 velika kocka gaude
so morska po ukusu
biber krupno mleveni
1 kašičica sušenog peršuna
1 glavica karfiola
2 mlada luka
50 gr slanine
puter za podmazivanje kalupa

Priprema :
Karfiol oprati, i izblendirati cvetiće, te prokuvati u slanoj vodi oko 20-ak minuta. Procediti dobro i staviti u kuhinjsku krpu, te još dodatno procediti.
Mladi luk oprati, iseći na kružiće, slaninu na kockice. Zajedno propržiti kratko na teflonu i ostaviti da se malo prohladi.
Smesi od karfiola dodati jaja, izrendan sir, biber, so, peršun i mladi luk i slaninu. Sve dobro promešati i kašikom puniti kalupe za muffin-e, koje ste prethodno premazali puterom.
Rernu zagrejati na 180 stepeni, i peći ih dok ne porumene. Na vama je samo da ih napravite i guštate !