Translate

понедељак, 28. новембар 2016.

AIP 26 Pileći file


Ja mislim da sa pilećim fileom nema greške, barem u mom slučaju. Nikada nisam omanula. Mada kada sam na LCHF ishrani, gotovo uvek je pripremam na puteru, i apsolutno je tada najukusnija. Ovoga puta sam se odlučila da je kratko mariniram u maslinovom ulju i začinima i tako grilujem. Moram priznati da i na ovaj način pripremljena je zaista mekana i ukusna.

Potrebni sastojci :
400 gr pilećeg filea
1 grančica ruzmarina
so morska po ukusu
biber krupno mleveni
2 kašike maslinovog ulja

Priprema :
Pileći file iseći na šnicle i marinirati nekih 15-ak minuta u smesi od maslinovog ulja, soli, bibera i ruzmarina. Nakon toga ugrejati gril tiganj i peći sa obe strane, dok lepo ne porumeni. Na vama je da servirate po vašem ukusu i uz željene dodatke. Prijatno !