Translate

петак, 28. октобар 2016.

Ražnjići na ruzmarinu


Ovo su najukusniji ražnjići od piletine koje sam ikada jela. Sočni, mekani, ma savršeni ! Sa tartar sosom na moj način - pun pogodak.

Potrebni sastojci :
400 gr pilećeg belog mesa
5-6 čeri paradajza
10 - ak grančica ruzmarina
2 kašikehladno ceđenog maslinovog ulja
so morska po ukusu
1 1/2 kašičica kurkume
šareni krupno mleveni biber po ukusu
1 kašičica origana
1 kašika putera

Priprema :
Piletinu iseći na kockice. U činiju sipati maslinovo ulje i začine , te staviti piletinu 15-ak minuta da odstoji. Paradajz oprati i seći na polovine. Kockicu piletine provući kroz štapić od ruzmarina , te ređati 4 kocke od piletine, pa polovina koluta paradajza i tako do kraja štapića. Kada napravite ražnjiće pržite na puteru , te okrećite sa svih strana. Kada piletina porumeni sa svih strana , izvadite iz tiganja. Moj predlog je da umačete u tartar sos, a nećete pogrešiti iako budete jeli uz neku salatu.

Нема коментара:

Постави коментар