Translate

понедељак, 24. октобар 2016.

Super šaran



Riba je od izuzetnog značaja za organizam, te je jako važna i njena redovna konzumacija. Rečna riba je nešto siromašnija omega - 3 masnim kiselinama u odnosu na morsku. Mada to nije razlog da je ne jedem. Tako da sam ovog puta pripremila šarana , koji je bio preukusan.

Potrebni sastojci :
4 parčeta šnicli od šarana
2 čena belog luka
100 ml hladno ceđenog maslinovog ulja
1 grančica ruzmarina
so morska po ukusu
1 kašika masti

Priprema :
Istrljati šarana sa obe strane solju. Napraviti premaz od maslinovog ulja, ispasiranog belog luka i ruzmarina. Zagrejati rernu na 250 stepeni , gornji i donji grejač. Pleh obložiti papirom za pečenje i premazati ga mašću. Izmariniranu ribu staviti na pleh i peći dok ne porumeni. Preukusnog šarana možete preliti sokom od limuna.

Limunana


Od kad sam na LCHF ishrani u pića mi se ubrajaju : voda, kefir i limunada na 100 načina. Evo jednog super načina kako da napravite limunadu na drugačiji način. Meni nikada nije bio potreban šećer da je zasladim, a vi ukoliko volite slatku dodajte steviju do željene slatkoće.

Potrebni sastojci :
1 limun
kriška djumbira
4-5 listova nane
voda

Priprema :
Limun iscediti, Parče djumbira oguliti i izrendati na sitno rende. Uzeti par listova nane i oprati ih.
Limunov sok, djumbir i nanu sipati u teglu, te dodati vodu. Možete dodatno iseći kriške limuna i staviti ih u teglu , i osvežavajući napitak je spreman za vas.