Translate

среда, 9. новембар 2016.

AIP 8 Sendvič od prokelja na pireu od bundeve


Ova kombinacija me oborila s nogu. Em što su boje prelepe, em što je ukus neobičan. Nije komplikovano za napraviti, te predlažem da probate.

Potrebni sastojci 
400 gr bundeve
3 čena belog luka
so morska po ukusu
krupno mleveni biber
1 kašičica kurkume
16 glavica prokelja
1 glavica ljubičastog luka
6-7 parčića slanine
peršun
maslinovo ulje

Priprema :
Bundevu očistiti, kao i beli luk. Bundevu iseći na kocke, staviti u šerpu sa vodom i čenovima belog luka, te dodati so, biber i kurkumu. Kuvati dok bundeva ne omekša. Kada je prokuvana , staviti je u blender zajedno sa belim lukom , uz dodatak malo vode napraviti pire. 
Prokelj oprati i izrezati koren u krstić i prepoloviti ga na pola . Uključiti rernu na 180 stepeni, gornji i doni grejač , te pramazati prokelj, pososliti ga i peći  u plehu na  papiru za pečenje dok ne omekša. 
Crveni luk očistiti iseći na kockice tako i slaninu. Ispržiti kratko bez dodavanja masti.
Kada je prokelj gotov, na jednu polovinu staviti nadev od luka i slanine, preklopiti drugom polovinom i učvrstiti čačkalicom. 
Serviratjte pire, te poređajte mini sendviče. Uživaćete u kombinaciji ukusa.

AIP 7 Na brzinu snack


Ovo je odličan snack na brzinu. Čips od slanine i salata od krastavca, odlično se slažu. Kako je slanina jaka, krastavc je tu da je "ublaži".

Potrebni sastojci :
100 gr slanine tanko isečene
1 krastavac
so morska po ukusu
1 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja
1 kašika organskog jabukovog sirćeta
malo peršuna

Priprema :
Tanko isečenu slaninu ispeći na tiganju, sa obe strane dok ne porumeni i postane hrskava. Krastavac oprati, oljuštiti, te ga iseći na kolutove. Začiniti salatu, i vrlo brzo imate odličan AIP snack, od koga ćete biti siti.