Translate

петак, 28. октобар 2016.

Ražnjići na ruzmarinu


Ovo su najukusniji ražnjići od piletine koje sam ikada jela. Sočni, mekani, ma savršeni ! Sa tartar sosom na moj način - pun pogodak.

Potrebni sastojci :
400 gr pilećeg belog mesa
5-6 čeri paradajza
10 - ak grančica ruzmarina
2 kašikehladno ceđenog maslinovog ulja
so morska po ukusu
1 1/2 kašičica kurkume
šareni krupno mleveni biber po ukusu
1 kašičica origana
1 kašika putera

Priprema :
Piletinu iseći na kockice. U činiju sipati maslinovo ulje i začine , te staviti piletinu 15-ak minuta da odstoji. Paradajz oprati i seći na polovine. Kockicu piletine provući kroz štapić od ruzmarina , te ređati 4 kocke od piletine, pa polovina koluta paradajza i tako do kraja štapića. Kada napravite ražnjiće pržite na puteru , te okrećite sa svih strana. Kada piletina porumeni sa svih strana , izvadite iz tiganja. Moj predlog je da umačete u tartar sos, a nećete pogrešiti iako budete jeli uz neku salatu.

Jaja na oko & salata


Kada doručkujem kod kuće volim da uvrstim jaja na razne načine. Bojala sam se da ću pasti u iskušenje da umačem hleb u žumance, i da se neću dovoljno najesti :). Ali kada sam probala ovakvu kombinaciju, ne da nisam bila gladna duži vremenski period, nego sam imala toliko energije da vam ne mogu opisati .

Potrebni sastojci :
2 jaja
1 kašičica masti
prstohvat crnog susama
so morska po ukusu
1 šargarepa
1 celer
1 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja
1/2 limuna
so morska po ukusu
šareni, krupno meleveni biber po ukusu

Priprema :
Šargarepu oprati, oljuštiti i iseći ljuštilicom na trakice. Celer oprati, oguliti i takođe ga iseći na trakice. Začiniti sokom od limuna i maslinovim uljem i začinima, te ostaviti malo u frižider da odstoji.
U tiganj stavite mast , te dodajte 2 jaja. Samo ih razbijte , dodajte so i susam. Za par minuta jaja su pržena, salata spremna , a kada završite obrok nećete se osećati teško, već ćete imati energije za izvoz. :)