Translate

недеља, 11. децембар 2016.

Chia kokos puding


Evo jednog zdravog i ukusnog deserta.
Chia semenke su poznate kod gubljenja kilograma, tako što brže razgrađuju masti. Prebogata je omega - 3 masnim kiselinama, te se preporučuje njena upotreba, antioksidansima i vlaknima. Vrlo je dragocena kod ljudi koji imaju problem sa varanjem, šećerom ili srcem.
Osim što obiluje vitaminima, ona je veoma zgodna za pripremu raznoraznih jela.
Ja sam se ovoga puta odlučila za puding sa kokosom i bademom. S toga odmah prelazim na recept ovog ukusnog deserta.

Potrebni sastojci :
2 kašike chia semenki
2 kašike ribanog kokosa
1 šolja bademovog mleka
10-ak badema

Priprema :
Chiu i kokos potopiti u mleko, i sačekati da nabubre semenke, nekih 15-ak minuta. Preko posuti kokos i seckane bademe. I za gotovo 15 minuta imate gotov ukusan desert.

Prosciutto rolls


Kada nemam puno vremena za pripremu doručka, jednostavno pripremim ove ukusne rolnice. Pošto obožavam pršutu, meni ove rolnice, ne mogu da dosade. Ako imete nenadane goste, možete ih na brzinu pripremiti, i drage ljude, lepo ugostiti.

Potrebni sastojci :
2 lista pršute
2 kašike sremskog sira
1/2 glavice crvenog luka
matovilac
3 rotkvice

Priprema:
Rotkvice i matovilac oprati.Luk oljuštiti, i iseći na kolutove.  Rotkvice iseći što tanje. Pršutu premazati sirom, poređati trakice luka i matovilac, te urolati. Servirati uz ostatak povrća i guštati uz na primer neko fino crveno vino.

Azijska salata


Kada se zaželim Azije, napunim tanjir raznim bojama , začinim čilijem i limetom i kao da sam tamo ☺. Spremi se brzo i savršeno se slaže uz piletinu ili ribu. Da bi povrće bilo što tanje sečeno, potreban je običan nož za ljuštenje. Da ne dužim, odmah prelazim na recept.

Potrebni sastojci :
1 veća šargarepa
1 svež krastavac
1 dajkon
4-5 rotkvica
1 limeta
so morska po ukusu
biber krupno mleveni, šareni
čili ( ili ljuta tucana paprika )

Priprema :
Povrće svo oprati, te dajkon i šargarepu oljuštiti. Dajkon izrendati, a ostalo povrće nožem za ljuštenje iseći na trake. Sve začiniti sokom od limete, posoliti i pobiberiti, te posuti čili papriku. Sve dobro izmešati. I služiti uz glavno jelo po vašem izboru.