Translate

субота, 12. новембар 2016.

AIP 11 Losos steak


Losos je riba koja se smatra jednom od najzdravijih. Ima jako mali procenat žive, zato se preporučuje njegovo konzumiranje kod AIP dijete. Takođe obiluje omega 3 kiselinima, pa se preporučuje da se uvrsti u ishranu kod ljudi koji imaju problem sa štitnom žlezdom. 
Ovoga puta sam se odlučila na prženje , umesto pečenja u rerni. Kao prilog sam obarila prokelj.

Potrebni sastojci :
300 gr lososa
15-16 glavica prokelja
maslinovo ulje
so morska po ukusu
biber krupno mleveni
2 grančice ruzmarina
1 limun
1 čen belog luka

Priprema :
Losos kratko izmarinirati u maslinovom ulju sa solju i biberom. Prokelj prokuvati u slanoj vodi dok ne omekša. Izmariniran losos peći na teflonu sa, prvo sa strane gde je kožica, te na gornji deo staviti ruzmarin. Okrenuti ga i peći sa druge strane. Kada je gotovo servirati sa kolutovima limuna i prokeljom. Uživajte !

AIP 10 Piće


Kako sam navikla na ispijanje kafe, nisam mogla zamisliti dan bez nje. Ali kako AIP dijeta iziskuje njeno prisustvo, tako sam morala da se naviknem na činjenicu da joj moram naći odgovarajući supstitut. 
Zeleni čaj u raznim varijantama je dozvoljen, ima dovoljno kofeina da mi ne padne glava, a i čarobnog je ukusa, pogotovo ako je sa jasminom. Možete naravno piti i druge biljne čajeve, a ja se nekako uvek odlučim na zeleni, mislim da zaista ima puno benefita i da bi zaista bila šteta ne koristiti ga barem dva puta dnevno. Ovaj čaj pokazuje antikacerogeno dejstvo, sprečava razvoj krvnih sudova, snižava holesterol, ubrzava metabolizam , što dovodi do gubitka kilograma.
 Ovo nisu jedini benefiti ima ih još na pretek, s toga što biste propuštali ovakav užitak koji će vam dati boljitak :)