Translate

понедељак, 5. децембар 2016.

Oopsie lepinje


Konačno je došao na red i oopsie bread ☺. Nisam ga do sad pravila, ali sada znam da će čest gost biti u mojoj kuhinji. Priprema je brza, jednostavna a rezultat je ukus koji je savršen.

Potrebni sastojci :
3 jaja
120 gr sremskog sira (ili ABC sir )
prstohvat morske soli
crni susam ( može i beli )
1/2 kašičice praška za pecivo

Priprema :
Belanca umutiti sa solju u čvrt sneg. Žumanca umutiti, pa dodati prašak za pecivo i sir, te dobro umutiti da masa bude ujednačana. U žumanca dodavati belanca, kašiku po kašiku i pažljivo mešati da ostane čvrsta struktura.
Rernu zagrejati na 150 stepeni. Na pleh staviti pek papir i kašikom sipati smesu ( dovoljna je jedna kašika za jednu lepinjicu ), ali ostaviti dovoljan razmak, jer će se lepinjice širiti u toku pečenja. Sve posuti susamom i peći oko 25 minuta.
Ja sam se ovoga puta uz oopsie odlučila za sporo pečeni paradajz , koji je preukusan, pršutu i kapar. Odlična kombinacija za jedan doručak ili ranu večeru. 

Rolovani patlidžan


Evo jedne savršene ideje kako da ulepšate novogodišnje gozbe koje su pred nama. Ovo je najukusniji wrap-ić koji sam ikada jela. Pogotovo hladan, njam. Predlažem da obavezno probate napraviti, sigurna sam da ćete uživati u urolanoj čaroliji.

Potrebni sastojci :
2 patlidžana
oko 250 gr sremskog sira ( ili ABC namaz )
pršuta
2 crvene paprike
matovilac
hladno ceđeno maslinovo ulje

Priprema :
Patlidžan optai, iseći mu oba kraja i iseći ga po dužini. Posoliti ga i ostaviti 20-ak minuta da odstoji.
Nakon toga pripremite gril tiganj. Svako parče patlidžana premazati maslinovim uljem i grilovati dok ne dobije braon štrafte.
Papriku oprati, odstraniti petiljku i semenke i iseći na žilijen.
Svako parče patlidžana premazati sremskim sirom, staviti parče pršute, i traku paprike ( po širini patlidžana ), te urolati po dužini. Tako redom dok ne potrošite sav materijal. Ostatk paprike iseći na kockice i posuti po rolnicama. Dodati matovilac, mada i ne morate. Možete samo guštati uz čašu dobrog crvenog vina.