Translate

петак, 9. децембар 2016.

Potaž od tikvica


Ima li išta lepše od toplog potaža, po prohladnom vremenu. Evo jedne ideje za preukusan, kremast potaž od tikvica, koji će vas prijatno iznenaditi njegovim ukusom. Ima samo dva sastojka + puter. Pređimo odmah na recept.

Potrebni sastojci :
2 tikvice
1 glavica crnog luka
1 kašika putera
vlašac
so morska po ukusu
biber šareni krupno mleveni

Priprema :
Tikvicu oprati i odstraniti joj oba kraja, te iseći na kockice ( neoljuštenu ). Luk očistiti, te iseći na kockice. Na puteru, kratko prodinstati luk, dodati tikvice ,i njih kratko prodinstati, te naliti toliko vode da prekrije povrće. Kuvati dok tikvica ne omekša, Posoliti i pobiberiti i izblendirati u potaž. Vratiti u šerpu i još nekih 2 minuta prokuvati. Ukrasiti sa vlašcem. I sada preostaje da uživate u toplom, ukusnom potažu. 

Нема коментара:

Постави коментар