Translate

петак, 9. децембар 2016.

LCHF zapečena sarma


Kako bez sarme ? Ranije nismo mogli zamisliti decembar, samim tim i novogodišnje blagdane bez njenog veličanstva - sarme. S toga pređimo na recept.

Potrebni sastojci :
1 velika glavica kiselog kupusa
1 kg mlevenog junećeg mesa
1 glavica luka
2 - 3 čena belog luka
2 kašike masti
1 kašika crvene mlevene paprike
1 jaje
so morska po ukusu
biber krupno mleveni po ukusu
6-7 lovorovog lista
malo suve slanine

Priprema :
Luk očistiti iseći na kockice. Beli luk takođe. Na masti propržiticrni i beli luk, te dodati meso. Posoliti, pobiberiti i dodati papriku. Pred kraj dodati jaje, kako bi se smesa povezala. Glavicu kupusa malo oprati , te odvajati listove. Na svaki list staviti 2-3 kašike nadeva, te uviti u sarmu.
Na dno vatrostalne činije poređati listove kupusa, te preko složiti sarme, preliti sa dve kašike otopljene masti, a preko posuti mlevenu papriku. Preliti sa malo vode, dodati suvu slaninu i lovorov list. Peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko sat  vremena, te izvaditi iz rerne, pa okrenuti stranu svake sarme i peći još sat vremena. Ja sam stavila foliju preko vatrostalne i ispale su savršene. 

Нема коментара:

Постави коментар