Translate

уторак, 6. децембар 2016.

Parmigiana di melanzane


Obožavam što u mojoj LCHF ishrani mogu uvrstiti i moja omiljena italijanska jela. Parmigiana di melanzane mogu jesti u neograničenim količinama, moram priznati da ne znam da stanem. Jednostavno je preukusno. Ukoliko niste probali ovo poznato sicilijansko jelo, predlažem da ga pripremite čim pre.

Potrebni sastojci :
2 veća patlidžana
4 paradjaza
200 gr mozarele
100 gr gran padana sira
1 crni luk
hladno ceđeno maslinovo ulje
so morska po ukusu
biber krupno mleveni
sušeni origano
2 češnja belog luka

Priprema :
Patlidžanu odstraniti oba kraja, te ga iseći po dužini. Posoliti ga i pustiti da odstoji nekih 15-ak minuta. Nakon toga ga procediti, premazati obe strane maslinovim uljem i grilovati ga na gril tiganju.
Crni luk očistiti, iseči na kockice. Paradajz oprati i iseći na što sitnije kockice. Ispasirati beli luk.
U dublji tiganj propržiti na maslinovom ulju crni luk, dok ne postane staklast, dodati beli luk, paradajz, začine. Zatim dodati oko 50 ml vode i smanjiti temperaturu, te ostaviti da se malo krčka.
Posudu za pečenje premazati maslinovim uljem, te ređati paradjaz sos, mozarelu, grana padano,patlidžan i tim redom dok se ne potroši materijal. Poslednje ćete staviti paradajz sos, mozarelu i grana padano. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-ak minuta, ali pazite da vam ne zagori. Pa, neka vam je u slast ova italijanska fantazija !

Нема коментара:

Постави коментар