Translate

субота, 5. новембар 2016.

AIP 4 Potaž od karfiola


Ovo je recept za jedan preukusan potaž ,koji je ovoga puta od karfiola. Nema maslaca, ali da ga ja nisam spremala, kladila bih se da ga ima, i to prilično. Ukus je kremast, slatkast, ma predivan. S toga odmah da pređem na sastojke.

Potrebni sastojci :
1 glavica karfiola
1 glavica luka
1 veća šargarepa
1 kašika masti
1 kašičica kurkume
so morska po ukusu
biber krupno mleveni
vlašac

Priprema :
Luk očistiti, te iseći na veće kocke. Šargarepu očistiti , oprati i iseći na kockice. Karfiol oprati iseći cvetiće. Na masti kratko prodinstati luk i šargarepu, te dodati karfiol i naliti vodu da prekrije sav karfiol. Kuvati na srednjoj temperaturri oko 40 minuta. Kada povrće omekša, izmiksati ga , te ga ponovo vratiti na šporet 2-3 minuta. Vlašac oprati i kuhinjskim makazama iseckati i ukrasiti potaž. Uživajte u najkremastijem potažu.

Нема коментара:

Постави коментар