Translate

уторак, 18. октобар 2016.

Ćuretina sa salatom


Obožavam ćureći file ! Svi misle da je tvrdo meso i da se teško žvaće :) , ja vas uveravam da je apsolutni opozit - topi se u ustima. Ovako pripremljen ima pomalo orijentalni ukus i odlično se slaže uz ovako pripremljenu salatu.

Potrebni sastojci :
400 gr domaćeg ćurećeg filea
30 gr putera
so morska po ukusu
šareni krupno mleveni biber po ukusu
kurkuma po ukusu
1/2 glavice crvenog kupusa
1 paprika
kriška đumbira
2 mlada luka
1/3 kelerabe
rukola
1 šargarepa
hladno ceđeno maslinovo ulje
1 kašika jabukovog sirćeta

Priprema :
Kupus tanko iseći i posoliti ga. Za to vreme oprati papriku , očistiti je  od petiljke i semenki i iseći  na trakice. Zatim oljuštiti đumbir i izrendati ga. Mladi luk oprati i iseći na kolutove , tako da odstranite gornji deo glavice. Kelerabu oprati, oljuštiti je i izrendati je, takođe i šargarepu. Sve dobro promešati i ostaviti u frižideru da malo odstoji.
Ćureći file iseći na šnicle posoliti, pobiberiti i posuti kurkumu. Ispržiti šnicle sa obe strane i ručak je spreman. 


Нема коментара:

Постави коментар