Translate

уторак, 18. октобар 2016.

Chips & guac


Ja bih apsolutno mogla da živim na ovom snack-u. Jako je ukusan, ne iziskuje puno vremena , te ukoliko imate sve sastojke možete ih iskoristiti u ovu svrhu i sigurna sam da nećete zbog toga zažaliti :).

Potrebni sastojci :
300 gr ementalera
kurkuma po želji
beli luk u prahu po želji
sušeni origano po želji
tucana paprika po želji
1 avokado
1 kašika limunovog soka
1 maldi luk
1 kašika maslinovog ulja
1/2 ljute papričice
so morska po ukusu
krupno mleveni šareni biber po ukusu

Priprema :
Sir izrendajte na rende , koje vam je najzgodnije. Rernu zagrejte na 160 stepeni gornji i donji grejač. Kada ste izrendali sir, na pleh na koji ste stavili papir za pečenje stavljajte male gomile sira tako da ih odvojite da ima dovoljno mesta između svake gomilice. Kada ste poređali sir, možete posuti začine, ja sam stavljala svaki red drugi začin. Stavite da se peče oko 20 minuta. Kada je gotovo izvadite iz rerne i sačekajte da se malo prohladi čips. 
Dok se peče čips imate prostora da napravite guacamole umak. Avokado prepolovite, izvadite košticu i kašikom ga ogulite. Obe polovine izgnječite , pa dodajte limunov sok, maslinovo ulje, na kolutove isečen mladi luk, sitno sečenu ljutu papriku, so , biber i 1/3 kašičice belog luka u prahu. Sve dobro izmešajte da se sjedine sastojci. Oni, koji su imali sreće da probaju ovaj snack   bili su oduševljeni, nadam se da ćete i vi :)

Нема коментара:

Постави коментар