Translate

среда, 24. мај 2017.

Lahmacun - turska pizza


Lachmacun je vrsta turske pice. Prodaju se kao ulična hrana u Turskoj. Jako su tanke i prodaju se na komad i podsećaju na tortilje. Obično su nadevene mlevenom jagnjetinom ili govedinom, mada ako više volite možete koristiti i piletinu ili junetinu. Možete im preko staviti list zelene salate i urolati i jesti kao tortilju. Takođe ko voli može dodati ljutu papričicu.
Ovu  Tursku pizzu sam probala dok sam bila u Turskoj nekoliko puta i svaki put sam bila oduševljena, pije se uz ayran - turski jogurt, ali kako sam na LCHF reših da probam ovu pizzu sa oopsie hlebom i kefirom.

Potrebni sastojci :
oopsie hleb (samo što umesto lepinja pravite podlogu za pizzu )
400 grama mlevene junetine
2 glavice crnog luka
2 paradajza
1 kašičica aleve paprike
biber, origano po ukusu
sitno iseckan peršun

Priprema :
Sitno iseckati crni luk i paradajz. Pomešati sa ostalim sastojcima i napraviti nadev kojim ćete pokriti testo.
Umesto testa napravite oopsie podlogu za pizzu , te ispecite 20 minuta, pa izvadite da ga premažete nadevom. Peći još nekih 15 do 20 minuta na 200 stepeni. Pizzu jesti toplu. Veoma je ukusna . Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар