Translate

недеља, 9. април 2017.

LCHF venčić


Evo jedne dekorativne, ali i ukusne ideje kako da napravite ukusan i LCHF venčić. Za poslogu je oopsie hleb ( pravila sam manje lepinjice ), namaz od sira sa prazilukom i crvenom paprikom. Ovaj venčić sam pravila za novogodišnje praznike. Da bih nadomestila sneg, posula sam sve parmezanom, a evo kako se pravi :

Potrebni sastojci :
3 jaja
120 gr sremskog sira (ili ABC sir )
prstohvat morske soli
crni susam ( može i beli )
1/2 kašičice praška za pecivo

sremski sir
2 veća praziluka
1 veća paprika
parmezan za posipanje

Priprema :
3 jaja
120 gr sremskog sira (ili ABC sir )
prstohvat morske soli
crni susam ( može i beli )
1/2 kašičice praška za pecivo

Priprema :
Belanca umutiti sa solju u čvrt sneg. Žumanca umutiti, pa dodati prašak za pecivo i sir, te dobro umutiti da masa bude ujednačana. U žumanca dodavati belanca, kašiku po kašiku i pažljivo mešati da ostane čvrsta struktura.
Rernu zagrejati na 150 stepeni. Na pleh staviti pek papir i kašikom sipati smesu ( dovoljna je jedna kašika za jednu lepinjicu ), ali ostaviti dovoljan razmak, jer će se lepinjice širiti u toku pečenja. Peći oko 25 minuta.
 Lepinjice poređati u krug. Sremski sir pomešati sa seckanim prazilukom i filovati svaku lepinju.Papriku iseći na kockice i poređati na svaku lepinju. Papriku iseći u krug i iseći je na 4 trake, tako oformiti mašnicu. Sve posuti parmezanom i služiti. Sigurno ćete iznenaditi goste , ali i ukućane sa zanimljivim predjelom. Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар