Kada se zaželim Azije, napunim tanjir raznim bojama , začinim čilijem i limetom i kao da sam tamo ☺. Spremi se brzo i savršeno se slaže uz piletinu ili ribu. Da bi povrće bilo što tanje sečeno, potreban je običan nož za ljuštenje. Da ne dužim, odmah prelazim na recept.
Potrebni sastojci :
1 veća šargarepa
1 svež krastavac
1 dajkon
4-5 rotkvica
1 limeta
so morska po ukusu
biber krupno mleveni, šareni
čili ( ili ljuta tucana paprika )
Priprema :
Povrće svo oprati, te dajkon i šargarepu oljuštiti. Dajkon izrendati, a ostalo povrće nožem za ljuštenje iseći na trake. Sve začiniti sokom od limete, posoliti i pobiberiti, te posuti čili papriku. Sve dobro izmešati. I služiti uz glavno jelo po vašem izboru.
Нема коментара:
Постави коментар