Translate

понедељак, 5. децембар 2016.

Rolovani patlidžan


Evo jedne savršene ideje kako da ulepšate novogodišnje gozbe koje su pred nama. Ovo je najukusniji wrap-ić koji sam ikada jela. Pogotovo hladan, njam. Predlažem da obavezno probate napraviti, sigurna sam da ćete uživati u urolanoj čaroliji.

Potrebni sastojci :
2 patlidžana
oko 250 gr sremskog sira ( ili ABC namaz )
pršuta
2 crvene paprike
matovilac
hladno ceđeno maslinovo ulje

Priprema :
Patlidžan optai, iseći mu oba kraja i iseći ga po dužini. Posoliti ga i ostaviti 20-ak minuta da odstoji.
Nakon toga pripremite gril tiganj. Svako parče patlidžana premazati maslinovim uljem i grilovati dok ne dobije braon štrafte.
Papriku oprati, odstraniti petiljku i semenke i iseći na žilijen.
Svako parče patlidžana premazati sremskim sirom, staviti parče pršute, i traku paprike ( po širini patlidžana ), te urolati po dužini. Tako redom dok ne potrošite sav materijal. Ostatk paprike iseći na kockice i posuti po rolnicama. Dodati matovilac, mada i ne morate. Možete samo guštati uz čašu dobrog crvenog vina.

Нема коментара:

Постави коментар