Translate

недеља, 20. новембар 2016.

AIP 18 Pileći ražnjići & pire od karfiola


Evo jedne savršene kombinacije za ručak, bili ili ne bili na AIP izazovu. Ovako ukusni ražnjići se savršeno slažu uz još ukusniji pire. Na vam je samo da se uverite, tako što ćete ovo jelo pripremiti.

Potrebni sastojci :
400 gr pilećeg filea
1-2 kašike masti
so morska po ukusu
biber krupno mleveni po ukusu
ruzmarin
štapići za ražnjiće
1 glavica karfiola
2 čena belog luka
peršun

Priprema :
Krfiol oprati, iseći na cvetiće staviti u šerpu u koju ćete dodati beli luk, te dodati vodu da pokrije svo povrće i posoliti. Kuvati oko 40-ak minuta.
Dok se karfiol kuva, možete pripremiti ražnjiće. Pileći file iseći na kockice i probosti kroz štapiće. Otopljenu mast začiniti solju, biberom i ruzmarinom, te svaki ražnjić premazati kuhinjskom četkicom. Sada vam ostaje da izgrilujete ražnjiće, a ja vam predlažem da uradite nakon pripreme pirea,
Kada je kuvan karfiol, izblendirati ga uz malo masti, te posuti peršunom. Ražnjiće ispeći na gril tiganju, sa svih strana. Sada vam ostaje samo da servirate po vašoj želji. Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар