Translate

петак, 14. октобар 2016.

Punjene paprike



Punjene paprike jesu jedan od tradicionalnih domaćih jela. Mogu se puniti u raznim varijantama, mada kada je u pitanju ručak moj izbor uvek bude meso. Ja ih najviše volim u crvenoj boji. s toga biram dugačke crvene paprike.

Potrebni sastojci :
6 dugačkih crvenih paprika
50 gr putera
1 veća glavica crnog luka
500 gr mlevenog junećeg mesa
1 šargarepa
100 gr slanine
6 paradajza
morska so po ukusu
šareni krupno mleveni biber po ukusu
1 kašičica kurkume
rukola

Priprema:
Šargarepu oprati, očistiti i izrendati je na krupno rende. Luk očistiti i seći na kockice. Slaninu iseći na kockice. 1 paradajz oprati i iseći na kockice.
U tiganj u kome ćete praviti nadev za paprike stavite puter i kada se otopi dodati šargarepu koju ćete kratko propržiti. Zatim dodajte luk, te i njega kratko izdinstajte. Nakon toga dodajte slaninu koju ćete izdinstati 2 minuta, zatim dodati mleveno meso i iseckani paradjz i začine. Dodati  50 ml vode i dinstati poklopljeno uz kratko mešanje da vam ne zagori nadev, sve dok sva voda ne ispari.
Kada je nadev gotov, skloniti ga sa strane i dok se hladi pripremiti paprike. Paprikama odstraniti vrh sa petiljkom i očistiti ih od semenki. Kada je fil prohlađen punite kašikom paprike, tako da ih skroz napunite mesnim nadevom. Ostatk paradajza operite i isecite 6 kolutava koje ćete iskoristiti za "poklopac" na paprikama. Paprike poređajte u vatrostalnu činiju, a njihov vrh gde se nalazi meso stavite "poklopce" od paradajza. Ostatak paradajza isecite na kriške i stavite između paprika kako bi poprimile ukus paradajza i bile sočnije, Sve to prelijte sa oko 100 ml vode.
Pecite poklopljene paprike na 200 stepeni, gornji i donji grejač oko sat vremena. 
Kada su paprike gotove možete servirati uz svežu rukolu i uživati u divnom ručku.


Нема коментара:

Постави коментар