Translate

четвртак, 06. октобар 2016.

Lettuce wrap burger


Nije li sjajno što u ovoj kuhinji možete naći kako pizzu, tako i burgere. Ovaj burger se jako jednostavno priprema. Za dresing sam koristila domaći majonez, koji se takođe jednostavno priprema, pa ću prvo napisati neophodne sastojke za majonez.


Domaći majonez 


Potrebni sastojci :
2 jaja
1 kašičica morske soli
2 kašičice Dijon senfa
1 kašičica limunovog soka
ekstra devičansko maslinovo ulje

Priprema :
Jaja ostaviti na sobnoj temperaturi neko vreme, zatim ih razbiti i sipati u teglu i dodati ostele sastojke , a maslinovo ulje skoro do kraja iste.
Štapni mikser spustiti na dno tegle i mutiti tako na dnu. Kada krene da se na dnu pravi majonez počnite da dižete mikser ka vrhu. Vrlo brzo ćete imati  ukusan gotov majonez.

Ja sam pravila 3 burgera tako da su sastojci potrebni za pripremu namenjeni za tri osobe, pa vi raspodelite na količinu koju ćete praviti.

Potrebni sastojci : 
550 gr junećeg mesa
2 kašičice belog luka u prahu
1 jaje
1 kašičica kurkume
morska so po ukusu
krupno mleveni šareni biber po ukusu
4 kašike putera
pola glavice crvenog luka
majonez
1 paradajz
3 lista ementalera
iceberg salata

Priprema :
U činiju staviti mleveno meso, beli luk, so, biber, jaje, kurkumu i sve dobro promešati rukama kako bi se sastojci dobro sjedinili. Kada ste sve izmešali, možete poklopiti činiju  i staviti u frižider kako bi pripremili ostale sastojke.
Iceberg salatu oprati i iseći koren kao kod lettuce wrap. Paradajz oprati i iseći na kolutove. Luk očistiti i takođe iseći na kolutove kako bi ste ga odvojili i dobili trakice. Sir iseći na tanke listove.
Sada imate sve sastojke spremne i možete praviti burgere.
Od ukupne smese napravite 3 jednaka burgera, ja ih lično pravim tako što ih stavim u kesicu od zamrzivača pa ih oblikujem u krug i stanjujem na adekvatnu debiljinu.
Kada ste formirali burgere u tiganj stavite puter i pržite burgere, sa obe strane , s tim što trebate pritiskati špatulom ili kašikom kako bi izašao eventualni sok od mesa. Gotove burgere stavite na ubrus da bi odstanili višak eventualne masnoće i soka  i preko njih stavite po list sira.
Na tanjir položite list iceberg salate , zatim namažite kašičicom majonez, pa stavite burger, preko koga opet možete namazati majonez, pa red paradajza i listova luka , zatim zaklopite drugim listom salate i uživajte u zdravom burgeru.








Нема коментара:

Постави коментар