Translate

уторак, 27. септембар 2016.

Zdravi tacos





Do ovog recepta sam došla tako da sam počela sa pravljenjem burgera, a završila sa tacosima :)
Burger je počeo da se raspada pa sam došla na ideju da napravim nešto još bolje. Uz jako malo truda dobijete savršen ručak.

Potrebni sastojci :
2 velika lista iceberg salate
2 kašike putera
1 glavica crnog luka
250 gr mlevenog junećeg mesa
2 kašičice gran padana
4 čeri paradajza
so morska po ukusu
krupno mleveni šareni biber po ukusu
tucana paprika
kurkuma
sušeni origano
20 ml vode

Priprema :
Staviti u tiganj puter, i dok se topi iseckati crni luk. U tiganj dodati mleveno meso, morsku so po želji i mleveni šareni biber. Zatim dodati luk, i ostale začine. U tiganj dodati vodu. Za to vreme čeri paradajz iseckati na četvrtine i dodati ga u meso.
Dinstati i u jednom trenutku će početi kožica od čeri paradajza da se skida. Vi je jednostavno odstranite. Nakon nekoliko trenutaka vaš nadev za takose je spreman.
Glavicu iceberg salate isecite tako da odstranite koren i onda će se listovi lakše odvajati.
Odvojite dva lista i stavite u dve činijice. zatim stavite nadev od mlevenog mesa. Preko možete ukrasiti , kao i ja kolutovima crnog luka, i dresingom tzatzikija. 



Нема коментара:

Постави коментар