Translate

четвртак, 29. септембар 2016.

Brokoli potaž



Kada sam otkrila da se potaži najbrže spremaju, brzo sam ih uvrstila u "najlakše za spremiti" obroke. Nema mnogo mučenja oko seckanja, sve što je potrebno je povrće. 
Ja lično više volim kada u potaž dodam vodu u kojoj se kuvala kost od piletine ili junetine ili teletine sa lukom, celerom, paškanatom i ostalim povrćem koje ide u klasičnu domaću supu.
Ali vi ne morate, i bez temeljca potaž će biti izvrstan.

Potrebni sastojci :
30 gr putera
1 glavica crnog luka
1 okrugla tikvica
1 glavica brokolija
so morska po ukusu
kurkuma po ukusu
krupno mleveni šareni biber po ukusu
2 kutlače temeljca

Priprema :
Staviti u šerpu puter. Očistiti i iseći luk na komade po žellji , odnosno kako vam je najlakše. Zatim staviti u šerpu da se malo proprži. Tlikvicu oprati i odstraniti prednji i zadnji njen deo i neoljuštenu iseći tajođe na komade kako vam je zgodno.Zatim i tikvicu dodati u šerpu i kratko propržiti. Onda dodati opciono 2 kutlače temeljca i ostatk vode. Brokoli pažljivo oprati i odstraniti koren, tako da dobijete zasebne komade cvetova brokolija. Kada krene da ključa voda dodati začine i brokoli.
Kuvati još 5 minuta i skloniti sa vatre.
Uzeti štapni mikser i izmiksati sve u potaž. 
Vratiti na šporet još 5 minuta da se krčka i potaž je spreman za jelo.



Нема коментара:

Постави коментар