Jedno od najomiljenijeg zelenog povrća jesu špargle. Kako se AIP dijeta uglavnom zasniva na zelenom povrću, odlučila sam se za njih ovoga puta. Ovaj recept je veoma brz za pripremu, a što je najvažnije, krajnji rezultat je preukusan obrok.
Potrebni sastojci :
200 g špargli
6 režnjeva tanko sečene slanine
so morska po ukusu
biber krupno mleveni
malo masti
Priprema ;
Špargle operite i odsecite im donji drvenasti deo. Blanširajte ih, odnosno prokuvajajte 2-3 minuta u slanoj vodi.
Prokuvane špargle izvadite u hladnu vodu i procedite. Hladna voda služi da bi se brže ohladile i da bi zadržale lepu zelenu boju.
Špargle podelite na 6 jednakih delova. Složite ih sve sa vrhom na jednoj strani i poravnajte. Na svaki režanj slanine stavite jedan deo špargli. Umotajte ih u slaninu i slažite u pleh koji ste namazali mašću.
Kada
zamotate sve špargle, rolnice pobiberite, stavite u zagrejanu rernu na 250°C i
pecite desetak minuta da slaninica malo porumeni. Nemojte peći duže da se
špargle ni bi sasušile.
Za one koji nisu na AIP, predlažem da dodaju grana padano sir preko pečenih špargli. Sada ostaje samo da uživate u ukusnom oborku. Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар