Losos je riba koja se smatra jednom od najzdravijih. Ima jako mali procenat žive, zato se preporučuje njegovo konzumiranje kod AIP dijete. Takođe obiluje omega 3 kiselinima, pa se preporučuje da se uvrsti u ishranu kod ljudi koji imaju problem sa štitnom žlezdom.
Ovoga puta sam se odlučila na prženje , umesto pečenja u rerni. Kao prilog sam obarila prokelj.
Potrebni sastojci :
300 gr lososa
15-16 glavica prokelja
maslinovo ulje
so morska po ukusu
biber krupno mleveni
2 grančice ruzmarina
1 limun
1 čen belog luka
Priprema :
Losos kratko izmarinirati u maslinovom ulju sa solju i biberom. Prokelj prokuvati u slanoj vodi dok ne omekša. Izmariniran losos peći na teflonu sa, prvo sa strane gde je kožica, te na gornji deo staviti ruzmarin. Okrenuti ga i peći sa druge strane. Kada je gotovo servirati sa kolutovima limuna i prokeljom. Uživajte !
Нема коментара:
Постави коментар