Potrebni sastojci :
2 kašike masti ( po izboru )
1 crni luk
3 čena belog luka
1 komadić ( oko 2 cm ) djumbira ( očišćen i izrendan )
juneći domaći bujon ( ili supa od kostiju po izboru )
1 batat
1 glavica brokolija
1 glavica kelja
sok od 1 limuna
so morska po ukusu
avokado za garnir
peršun
Priprema :
Svo povrće oprati i očistiti. Luk,batat i kelj iseći na kocke. Brokoli iseći na cvetove.
U šerpu sipajte mast, te dodajte luk, kratko prodinstajte dok ne omekne, te mu dodajte beli luk i izrendani djumbir. Nakon kratkog prženja, dodajte bujon, te batat i brokoli. Kuvajte oko 10-ak minuta. Kada povrće omekša smanjite temperaturu, dodajte kelj, limunov sok i so, i neka stoji na ringli oko 5 minuta. Sada možete sve sastojke izblendirati.
Ja sam servirala supu sa avokadom i listovima peršuna, vi možete po vašoj želji. Uživajte u tanjiru zdravlja !
Нема коментара:
Постави коментар