Evo jedne pikantne salate, koja podseća na Aziju. Osvežavajuća je, pikantna, ja nisam dodala ljutu papriku, zbog mog AIP izazova, ali mislim da bi ona upotpunila ovu priču Azije.
Potrebni sastojci :
2 konzerve tunjevine
1/2 šolje izrendanog crvenog kupusa
1 šargarepa, izrendana
1 čen belog luka
1 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja
1 kašičica rendanog đumbira
3 kašike organskog jabukovog sirćeta
1 praziluk
so morska po ukusu
biber krupno mleveni po ukusu
zelena salata
Priprema :
Tunjevinu procediti od ulja. Kupus oprati , te izrendati. Šargarepu oprati, očistiti, te i nju izrendati. Čen belog luka izgnječiti. Izrendati malo parče djumbira, prethodno ga oljuštiti. Praziluk oprati i iseći što sitnije, na kružiće. Sve sastojke dobro promešati, začiniti. Zelenu salatu oprati i odvojiti listove. Listove puniti mešanom salatom, servirati na tanjir i uživati u ukusu Azije.
Нема коментара:
Постави коментар