Evo jedne zanimljive obrok salate, koja poručuje : zeleno, volim te zeleno. Do sada nisam pravila, a ni probala da pravim salatu od kelja, a moram vam priznati da je u ovoj kombinaciji ispala jedna zanimljiva i drugačija obrok salata.
Potrebni sastojci :
1 glavica kelerabe
1 jabuka
1/2 avokada
1 konzerva tunjevine u maslinovom ulju
1 glavica kelja
1 kašika hladno ceđenog ulja
so morska po ukusu
biber krupno mleveni po ukusu
sok od 1/2 limuna
Priprema :
Listove kelja odvojiti, oprati, te iseći na kocke i kratko ih prokuvati u slanoj vodi. Kada malo omekšaju, procediti ih i ostaviti da se prohlade.
Kelerabu očistiti, oprati je i iseći na štapiće. Jabuku oprati i iseći je na kriške. Avokado preserći na pola, te kašikom izvaditi pulpu i iseći ga na kriške. Sve zajedno promešati , dodati ulje, limunov sok, so i biber,te dodati konzervu tunjevine preko salate. Ovakav obrok je zgodan i za poneti ukoliko nemate vremena da ga jedete kod kuće. Uživajte !
Нема коментара:
Постави коментар